V prvem letniku faksa sem mrzlično iskal žurerje med sošolci in se udeleževal vseh mogočih srečanj. Enkrat je padla ideja, da gremo smučat na Komno. Slišalo se je super, retro. Smučat na Komno! A niso to počele generacije pred nami?

Odpravilo se nas je približno osem fantov in dve dekleti. Vzpon je nekatere utrudil, meni pa se je zdela hoja vse prepočasna. Jasno, da smo ves čas čvekali in se smejali, a manjkala je pesem. In sem predlagal. »Katero pa bomo?« In ker sem bitje brez posluha, sem že davno iznašel trik: da pojem samo take, ki jih nihče ne pozna. Na misel mi je prišla »Oberkreiner rock« (tukaj bi lahko dali link na mojo izvedbo, ki pa še ni posneta) Janija Kovačiča.

Ostali so padli dol, ker je pesem res odbita. In sem moral to ponavljati in ponavljati. Na Komni se je našla še kitara, kar je smešnost komada še povečalo (ker je ze itak kovacicevsko odbita spremljava in ker sem obupno slab kitarist). No, v ponedeljek na faksu sem postal Oberkreiner in do konca tedna ne nihče več ni klical po imenu. Vključno s prfoksi (geodezija je bil od nekdaj študentu prijazen faks in tikanje asistentov je bilo normalna zadeva že mnogo let preden je to postalo vsakdanje po univerzah v Sloveniji, zraven pa seveda spada tudi klicanje po nadimkih). 

Meni pa na živce. Zadeva spominja na narodnozabavno muziko, ki je kljub spoštovanju ne maram. Pa še nemščina, pa še štirje zlogi za izgovoriti. Čisto predolgo v glavnem.

No, po pol leta se je stvar uredila. Nekdo je skrajšal Oberkreinerja v Obi. To je še vedno moj geodetski nadimek in tako me kličejo sošolci in bližnje generacije in tisti prfoksi, ki so ostali na šoli.

In če Obi ustanovi geodetsko firmo je logično, da doda geo in se dva o-ja združita v enega in dobimo GEOBI!

Evo, to je ta zgodba!

Naj se pa na tem mestu opravičim soustanovitelju podjetja Matjažu Grčarju, ki sem ga grdo naplahtal, da je Geobi okrajšava za GEODETSKI BIRO.  In tega mu nisem nikdar povedal in je čisto možno, da je resnico izvedel prav tako kot vi (ti) kar iz tega zapisa na spletni strani.

Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran odlaga na vaš računalnik in omogočajo boljše delovanje spletnih strani.

Sprejmem piškotke na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information